We kunnen terugkijken op een fantastisch carnavalsweekend!

cropped-DSCF12788.jpgNa het vorige weekend een super 2e plek in Albergen te hebben behaald en een fantastische 1e plek in Langeveen konden we onze borst nat gaan maken voor het echte werk. Vier dagen lang carnaval vieren in het door velen zo gevreesde carnavalsweekend met zware uitwedstrijden naar Tubbergen, maar ook een super zware dobber op ons thuisfront in Geesteren; Papsleef’ndag. Maar voordat hier aan begonnen kon worden, had de bouwploeg nog de lastige taak om de complete wagen in vier dagen te verlichten voor de TVCO oftewel de Twentse verlichte carnavalsoptocht. Na enkele dagen zweten, zwoegen, stressen en gasgeven is het ze weer gelukt, en HOE! Alle credits voor de bouwploeg die wederom voor een waar lichtspektakel hebben gezorgd.

Toen de hanen dan eindelijk op vrijdagmorgen de 13e begonnen te kraaien, begonnen ook de eerste Kroegtijgers te ontwaken en zich naar de bouwloods te haasten om de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten. Ondertussen op hetzelfde tijdstip ontwaken ook de jongere Kroegtijgers en hijsen zich in het carnavalspak om de eerste optocht van het weekend op de Aloysiusschool te lopen onder begeileiding van de muziekwagens van Het Peleton en De Kroegtijgers. Voor een verslag van deze middag Klik hier

cropped-10458040_917246631619347_1980185507550483429_n.jpgOm 13.00 uur is de gala van de basisschool afgelopen waarna de eerste Kroegtijgers rechtstreeks in het café bij Kottink een bezoek kunnen brengen aan de schminkdames. Het belooft een drukke middag te worden voor deze dames en uiteindelijk zijn er maar liefst 300 Kroegtijgers geschminkt voor de verlichte optocht om 19.00 uur in Tubbergen. We stonden vooraan en zijn dus ook meteen gestart op dit tijdstip. Vanaf dat moment was het anderhalf uur genieten met een loopgroep van ruim 300 verlichte Kroegtijgers die een compleet verlichte praalwagen door de straten van Tubbergen zijn voorgegaan. Ook dit jaar vielen verschillende monden van verbazing weer open, want wat zag onze wagen er weer super uit! Het was wel even schrikken toen ter hoogte van Café Fox de complete verlichting uitviel maar onze technische mensen hadden dit gelukkig binnen no-time verholpen. Na de optocht was het een kwestie van snel alles enigszins opruimen om vervolgens de overvolle feesttent in te gaan en de prijsuitreiking af te wachten. De concurrentie was hevig en daardoor was de spanning ook goed te voelen in de tent. Uiteindelijk moesten we onze meerdere erkennen in DKW die de grote winnaar was deze avond. Wij mochten de 2e plek meenemen naar Geesteren, maar daar zijn we ook dik tevreden mee!

IMG_1665Tussen de grote optochten van Tubbergen (verlicht) en Geesteren liepen we op zaterdagmiddag met ongeveer 40 jeugdige Kroegtijgers de kinderoptocht in Tubbergen. De kinderen werden op deze Kroegtijger kidsmiddag bij Herterij Twente verwelkomd. Daar werden ze geschminkt voor de kinderoptocht. Voor vertrek kregen ze nog eerst patat en fris, zodat ze vol energie de optocht konden lopen. De sfeer in Tubbergen was goed en de kinderen hebben enorm genoten van deze middag. Na afloop werden ze teruggebracht naar Herterij Twente waar ze een zakje snoep meekregen en de middag ten einde was.

DSCF1258Wie vervolgens zondag om 7 uur de gordijnen los deed had een grote kans dat de eerste muzikale klanken en dreunen al de slaapkamer in werden geblazen. Papsleef’ndag stond namelijk op het punt te beginnen. De wagen wordt in mekaar gedraaid, de schminkdames hebben al weer vele gezichten van dichtbij bekeken waarvan de één frisser uit keek als de ander maar dat terzijde. Uiteindelijk stonden er om 11.11 uur gewoon weer 300 Kroegtijgers klaar om door de Geesterense straten te hossen en te swingen. Links en rechts konden hier de nodige versnaperingen worden meegepikt, vooral de Geermanstraat blijft gevaarlijk. Geesternaren bedankt daarvoor! De optocht was weer een geweldig succes met vele toeschouwers. Toen deze uiteindelijk toch ten einde kwam werd er weer snel opgeruimd om zo er een mooi feest van te maken in onze residentie; Café-zaal Kottink! Rond de klok van 5 uur kregen we te horen dat we een fantastische 2e plek in de wacht hebben gesleept! Ook hier zijn we weer zeer tevreden mee en vervolgens barstte het grote carnavalsgedruis op deze dag pas écht los. Wat er verder die dag geschiedde is iets om bij Wolters-Jan in het Kroegtijger Walhalla na te bespreken…

IMG_0657Na deze zware maar toch ook zeer geslaagde dag was het op Rosenmontag nog één keer tijd om de wagen uit de schuur te trekken en mee te doen aan de optocht in Tubbergen. Met een deelnemersaantal dat traditioneel toch wat lager ligt dan in de andere optochten zijn we om 3 uur van start gegaan. Helaas ontbraken hier de vele versnaperingen zoals een dag eerder, maar aan de meeste gezichten te zien waren de magen hier ook nog niet op voorbereid. Afijn, na ook deze optocht succesvol te hebben afgesloten sjeesden de meeste Kroegtijgers toch weer op die witte attractie af waar vele keeltjes weer goed werden gesmeerd. Gespreksstof van de dag was toch absoluut wel deze middag; ‘Zal het dan toch echt, eindelijk?’ Het verlossende antwoord kwam rond 7 uur. 1e prijs grote wagens; “De Kroegtijgers spelen open kaart!” Wij zijn trots op het behalen van deze éérste 1e prijs in Tubbergen in ons 10-jarig bestaan! Toen iedereen weer een beetje op adem was gekomen werd het feestje voortgezet in Café Fox met onze collega verenigingen De Venfluiters en Oranjewijk. Een mooie afsluiter van dit carnavalsseizoen.

Uiteindelijk zijn we zeer, maar dan ook zeer tevreden met onze behaalde prijzen. Sterker nog; in de geschiedenis van De Kroegtijgers is nog nooit zo’n succesvol jaar behaald. We pakten twee keer een 1e prijs en drie keer een 2e prijs!

Overzicht behaalde prijzen Kroegtijgers:

  • Langeveen 1e
  • Albergen 2e
  • Verlichte optocht 2e
  • Geesteren 2e
  • Tubbergen 1e

We willen hierbij alle leden, sponsoren, schminkdames en andere vrijwilligers bedanken voor dit geweldige carnavalsjaar!

C.V. De Kroegtijgers

Scroll naar boven